Menu

Cheftræner til SIF Q’s kommende U13 hold

image
03. juli 2019 kl. 21:33
Jan Christian Hansen bliver ny cheftræner for SIF Q’s kommende U13 hold. Til at hjælpe omkring holdet bliver Troels Jørgensen, som også er ansvarlig for Silkeborg Talentcenter og assistenttræner Natasha Rønde, som er 1. års seniorspiller og har spillet i klubben i 6år.

Jan Christian Hansen er uddannet B-licens træner og har tidligere været pigetræner i Vildbjerg og Mejrup og drengetræner i FC Midtjylland. Han arbejder til dagligt som folkeskolelærer på Ikast Nordre skole. Efter sommerferien, bliver han også morgentræner for de talentfulde piger og drenge, som har valgt ekstra fodbold i deres skoleskema fra 7. klasse.

Jan arbejder endvidere for DBU Jylland, hvor han har forskellige kasketter på. Han er instruktør på C-licens uddannelsen, trænerrådgiver i forskellige klubber og har tidligere fungeret som klubkonsulent i DBU regi.

”Jeg så SIFQ indefra for første gang, da min datter gik med tanker om at lave et klubskifte. Jeg bemærkede mange positive ting i klubben. Bl.a. den sammenhængskraft der var mellem de enkelte årgange og den ånd der var mellem trænerne. Selv om SIFQ, som licensklub kun går ind i sit andet år, så virker den sportslige organisationen meget stærk og sammentømmeret. Og det tiltaler mig. At jeg så fik mulighed for at arbejde med årgang 2007, som U13 piger efter sommerferien er for mig et drømmescenarie. For det passer til min sportslige profil. Alle 24 piger kommer til at udvikle sig teknisk omkring 2 lige stærke hold. Der vil helt sikkert vil blive stille krav til dem, men samtidig vil de opleve, at det vil være i et trygt miljø! For det betyder meget for mig, at sende så mange videre i systemet og ud på nogle fede oplevelser!”

Der er ingen tvivl om, at Jan går meget op i at udvikle fodboldspillere. Han har udviklet sit eget træningskoncept, som hedder ATI fodbold. Fokus har her været at udvikle teknisk stærke spillere, på en sjov og tryg måde. Når tiden er til det, så samarbejder han med BGI Akademiet i Horsens om at udvikle træningsøvelser til deres High-Tech træningsmiljø.

Når Jan ikke arbejder eller laver noget med fodbold, så er han sammen med sin familie i Vildbjerg, som består af Bibi, Mathilde og Christoffer. Mathilde flytter i øvrigt hjemmefra for at gå på efterskole i Silkeborg og spille i SIFQ for deres U16 hold.