Menu

Nyhedsbrev juli 2017

image
Jesper Storhøj
31. juli 2017 kl. 23:00

Kære medlemmer og frivillige i Silkeborg IF Q

 

Bestyrelsen ønsker jer alle en god sæson med forhåbentlige gode resultater, og vi vil med dette nyhedsbrev orientere om forårets arbejde og resultater samt se lidt fremad i forhold til den nye sæson.

Indledningsvis vil vi ønske os alle tillykke med klubbens nye navn samt tilknytning til Byens Klub; Silkeborg IF. At vi er blevet en del af SIF, giver en række umiddelbare fordele her og nu, men vigtigst af alt, så er vi sikre på, at det på sigt vil betyde, at pige- og kvindefodbolden i Silkeborg vil få et løft og en øget kendskabsgrad.

Her og nu betyder det helt konkret, at vi bliver en del af det nye stadion, og de faciliteter der findes der. Vores spillere får et klublokale, som kan benyttes i tiden mellem skole og træning, i weekender før og efter kamp samt når man har lyst til at mødes med fodboldveninder etc. Kort sagt; klubbens medlemmer og interessenter får mulighed for at mødes i egne faciliteter – muligheden for et klubliv uden for banen er nu en reel mulighed. I den forbindelse skal det nævnes, at stadionkomplekset også kommer til at bestå af en cafe, som vi alle kan benytte, når vi har vores gang på Søholt. Vi håber, at se rigtig mange SIF Q’er have sin daglige gang på Søholt både på banerne og i vores nye faciliteter. Hele komplekset, herunder vores klublokale forventes at være helt klar til brug ultimo august.

Bestyrelsen vil gerne takke hele klubben for den opbakning, der har været til arbejdet med at blive en del af SIF. Det har gjort både arbejdet og beslutningen lettere.

I bestyrelsen er vi nu syv medlemmer, der alle har fået egne ansvarsområder. Bestyrelsens sammensætning og overordnede ansvarsområder kan ses på hjemmesiden, der nu hedder sifq.dk. Arbejds- og ansvarsområderne bliver beskrevet detaljeret, hvilket vi vil orientere om, når arbejdet er færdiggjort.

I AC Silkeborg har vi siden klubbens etablering nydt godt af Githa Nørbæks evner som kampfordeler. Githa har været en uundværlig del af klubbens styring og daglige drift; tusind tak for det Githa! Nu har Lene Bentzen overtaget stafetten. Tag rigtig godt imod Lene – hun er nu en vigtig del af driften i klubben – velkommen til Lene, kampfordeler i SIF Q.

Siden seneste nyhedsbrev har vi på den sportslige side haft en rigtig god periode med flotte og vigtige resultater på alle hold. U13 pigerne sluttede sæsonen på 2. pladen i deres vest-række efter AaB, der viste sig helt suveræne. U14 pigerne vandt på fornem vis deres vest-række, hvorfor de gik videre til slutspillet om det Jysk-Fynske mesterskab. Pigerne gjorde en fin figur, men mesterskabet gik til Næsby. U15 sluttede på en flot 3. plads i vest-rækken kun overgået af AaB og Thy. U18, der har en spændende og meget ung trup, sluttede sæsonen på en 4. plads i en meget tæt vest-række. Nr. 1 i rækken sluttede på 23 point og nr. 5 på 15 point. Derudover skal det selvfølgelig nævnes, at pigerne vandt Aalborg City Cup – et virkelig flot resultat. Vores seniorpiger sluttede på en altafgørende vigtig 6. plads i Jyllandsserien. Det var en fornøjelse at se den slutspurt, der sikrede pigerne 6 point i de to sidste kampe og dermed overlevelse i rækken!

Endelig vil vi byde velkommen til den nye årgang 2005. Pigerne var samlet for første gang til Limfjords Cup, hvor de gjorde rent bord og vandt U-12 rækken. Det tegner lovende, og vi ser frem til at følge klubbens nyeste talenter.

Den 20. maj afholdt vi en såkaldt kampdag, hvor de fleste af klubbens hold spillede kamp på hjemmebane. Bestyrelsen ønskede at gøre dagen til noget særligt, hvorfor vi satte et telt op, og Trianglens Pølsevogn ved Rene Christensen stillede en pølsevogn inkl. pølser til rådighed for klubben. Dagen blev en succes – der var en del mennesker, der valgte at komme ud og se noget god pigefodbold, og vi fik solgt en masse pølser mv. Bestyrelsen satser på, at lave et lignende arrangement i september, hvor vi håber, at endnu flere vil bakke op om dagen – både som deltagere, men måske også som hjælpere.

Vores klub er til for vores dygtige piger og kvinder, og bestyrelsens formål er at skabe de bedst mulige rammer for, at vores talentfulde piger kan udvikle sig sportsligt og personligt. Arbejdet vil fremadrettet fortsat fokusere på at klargøre klubben til at opnå U-18 DM licens, samt udbrede kendskabet til klubben og hermed opnå tilknytning til flere samarbejdsklubber, der opfordrer deres største talenter til at prøve sig selv af i SIF Q. Jo flere samarbejdsklubber, jo flere og større talenter i SIF Q og dermed på sigt også et langt bedre kendskab til SIF Q i Silkeborg. Det skal gerne være sådan, at når talen falder på pige- og kvindefodbold generelt og særligt på eliteniveau, så tænker alle straks SIF Q!

Et andet tiltag vi håber kan styrke pigefodbolden i Silkeborg er vores samarbejde med Elite Silkeborg i forhold til at få elite akademiet op og køre. Elite akademiet er et tilbud til byens fodboldpiger, der går på en ungdomsuddannelse. Her kan de træne om morgenen op til tre gange om ugen med Nickolai Kønig og Henrik Krogh som trænere. Denne træning sker sammen med fodboldpigerne fra Silkeborg efterskole. Skal man ikke starte på akademiet efter sommerferien, er det ikke for sent, da man indtil efterårsferien har mulighed for at skifte linje på sin ungdomsuddannelse. Ønskes yderligere information om dette, kan Henrik Krogh kontaktes direkte. 

Klubben har høje ambitioner, og det er desværre ikke gratis. Ethvert sponsorat er med til at bære klubben fremad, og vi vil gerne opfordre jer alle til at nævne klubben, de steder I kommer frem. Såfremt I har en ide om, at en virksomhed kunne blive en god samarbejdspartner til SIF Q, må I meget gerne kontakte bestyrelsens sponsoransvarlig. Penge er ikke alt, men de er nødvendige for at drive en fodboldklub. Derfor er det også vigtigt, at vi alle hjælper til, der hvor vi kan. Det kan være i en bod på det nye stadion, som hjælper under et arrangement, hvor vores sponsorer betaler løn til klubben etc. Alle bidrag tæller.

Vi håber, at I alle får en dejlig sæson med gode oplevelser i og uden for klubben. Næste nyhedsbrev udsendes ultimo oktober.

 

Sportslig hilsen

 

Silkeborg IF Q, Bestyrelsen