top of page
Slide7.PNG

Pokalfinale for U16

AGF -SIFQ: 3-2 (2-0 ved pausen) 2-1 Nicoline Dalsgaard, 3-2 Sofie Madsen

SIFQs U16 piger mødte i går de nykårede danske mestre, AGF, i pokalfinalen på Klank Stadion i Galten. På baggrund af AGFs flotte turnering var de således favoritter til at vinde pokalen. Det vidste Silkeborgpigerne. Alligevel gik de ind til kampen med et ønske om, at overraske Århusholdet.

Det blev ikke en nem kamp at overaske i. Blot 15 sekunder inde i 1. halvleg, blev første scoringsforsøg indledt mod Silkeborgmålet. Stolpen stod heldigvis i vejen. Denne afslutning var dog et startsignal på 25 lange minutter, hvor AGF pressede hårdt på, uden dog at komme til reelle afslutninger i deres spil. Her forsvarede SIFQ pigerne flot foran målet. Dog fik AGF scoret på to hjørnespark i den periode. Nærmest to identiske mål, hvor en fri angriber kunne heade bolden ubesværet i mål.

AGF fastholdte rigtig dygtigt presset på den sidste 1/3 del af banen. Det besværlig gjorde Silkeborgpigernes muligheder for at spille bolden op til afslutninger. Dog lykkedes det to gange. Lærke Friis fik leveret nogle gode afleveringer fra modsatte side. I højt løb afdriblede hun sin direkte modstander og kun uheld gjorde, at bolden ikke havnede i AGFs mål.

Første halvleg stod der således velfortjent AGF på.

Anden halvleg ændrede karakter og SIFQ pigerne fremstod i perioder, som det spilstyrende hold. Det fremprovokerede fejl fra AGF spillerne, som pludselig ikke kunne få deres pres- og angrebsspil til at fungere. AGF lignende ikke længere det Danmarksmesterhold, de fik som titel dagen før.

SIFQs første mål blev fremprovokeret på vores hidsige presspil. Nicoline Dalsgaard opfangede en farlig aflevering, hvorefter hun skyder udefra kanten af feltet. Bolden sættes højt uden chance for AGFs keeper.

Andet mål bliver et flot opspil af vores venstre back, Sofie Madsen og kant, Anna Hoffmann. Undervejs kommer der lige en lille tunnel på en hvid spiller. Anna spiller til sidst en kort aflevering på tværs til Sofie, som med største selvfølgelighed sætter den i modsatte hjørne med det ”kolde”

ben. Lige inden havde AGF dog øget føringen til 3-1. Inden var vi også kommet igennem med flot gennemspil. Desværre lykkedes det ikke at løfte bolden det sidste stykke ind over.

”Samlet set, vinder vi 2. halvleg. Vi har stor ære af kampen. Det som så svært ud i 1. halvleg, blev vasket væk med vores mere offensive tilgang i 2. halvleg. AGF vandt fortjent pokalfinalen. Men følelsen af, at vi godt kunne spille op til dans og gøre modstanderen usikker er den følelse vi tager med os. Så er det egentlig også fedt at se, at vi lykkes med 2 mål i frit spil, mens AGF kun kom igennem 1 gang. Vi har et godt hold. Og det bliver spændende at følge spillernes og holdets udvikling fremover. Vi har som spillere, hold og klub grund til at være stolte” udtaler Cheftræner Jan Hansen.