top of page
Slide7.PNG

Internationale fodboldoplevelser for livet

Internationale fodboldoplevelser for livet

Årgang 2008 og 2009 deltog i årets Surf Cup International i Salou. En turnering, der bød på kampe mod Andorras landshold, amerikanske og spanske hold OG ikke mindst Real Madrid.

𝑂𝑛𝑠𝑑𝑎𝑔 𝑚𝑜𝑟𝑔𝑒𝑛 𝑘𝑙. 03.00 𝑚ø𝑑𝑡𝑒 42 𝑝𝑖𝑔𝑒𝑟 𝑖𝑛𝑑 𝑝𝑎̊ 𝑆øℎ𝑜𝑙𝑡. 𝐹𝑟𝑜𝑠𝑡𝑒𝑛 𝑛𝑎̊𝑒𝑑𝑒 𝑎𝑡 𝑠æ𝑡𝑡𝑒 𝑠𝑖𝑔 𝑖 𝑡æ𝑒𝑟𝑛𝑒 𝑖𝑛𝑑𝑒𝑛 𝑏𝑢𝑠𝑠𝑒𝑛 𝑒𝑛 ℎ𝑎𝑙𝑣 𝑡𝑖𝑚𝑒 𝑠𝑒𝑛𝑒𝑟𝑒 𝑠𝑎𝑡𝑡𝑒 𝑘𝑢𝑟𝑠𝑒𝑛 𝑚𝑜𝑑 𝑓ø𝑟𝑠𝑡 𝐻𝑎𝑚𝑏𝑜𝑟𝑔 𝐿𝑢𝑓𝑡ℎ𝑎𝑣𝑛 𝑜𝑔 𝑑𝑒𝑟𝑒𝑓𝑡𝑒𝑟 𝐵𝑎𝑟𝑐𝑒𝑙𝑜𝑛𝑎 𝑜𝑔 𝑖𝑛𝑡𝑒𝑟𝑛𝑎𝑡𝑖𝑜𝑛𝑎𝑙𝑒 𝑓𝑜𝑑𝑏𝑜𝑙𝑑𝑜𝑝𝑙𝑒𝑣𝑒𝑙𝑠𝑒𝑟.

Vores 2009 og 2008 piger deltog i årets Surf Cup International i Salou. Pigerne der til dagligt er fordelt på 3 forskellige trupper, var i Salou fordelt på to blandede hold. Formålet var at lære! Lære af international fodbold, lære om forskellige fodboldkulturer og lære hinanden at kende med fodboldudviklingen som det fælles omdrejningspunkt.

𝐇𝐮𝐫𝐭𝐢𝐠𝐞 𝐬𝐩𝐚𝐧𝐬𝐤𝐞 𝐟ø𝐝𝐝𝐞𝐫 𝐨𝐠 𝐟𝐞𝐣𝐞 𝐭𝐫𝐢𝐜𝐤𝐬
En læring af de store stod hurtigt klart! Vi skal spille endnu hurtigere! Mod de dygtigste spanske hold er der ikke tid til 3-4 touches. Det bliver straffet benhårdt! Dommerlinjen er heller ikke som vi kender den. Og det frustrerede pigerne, at den mindste fysiske tackling fra deres side, blev takseret med frispark til modstanderne, mens hiven og sliden i trøjer og arme, der på det nærmest tvang de danske piger i bro, fik lov at foregå lige for næsen af dommeren.
Det lærte pigerne af. Det handler om fokus. Fokus på spillestil, fokus på spillet og fokus på det vi kan ændre, - mentale pauser koster ikke så dyrt i den hjemlige turnering. Det gør de, når vi spiller mod de dygtigste spanske hold.

𝐄𝐧 𝐤𝐨𝐧𝐠𝐞𝐬𝐧𝐢𝐭𝐭𝐞𝐫
I det indledende spil mødte hold B Real Madrids U14-piger. En oplevelse i sig selv at se, Madrid-pigerne gå på banen til opvarmning med deres medbragte fysiske træner og en læge på sidelinjen, der var klar til at træde til, da det blev nødvendigt. Det blev til en 6-1 snitter mod et meget velspillende Madrid-hold, der var teknisk dygtige og straffede vores fejl hårdt.
I kvartfinalen var hold A tæt på sensationen – en kongeklub på hælene og et klogt spillende SIF Q mandskab, der gav alt for hinanden, var lige ved at tvinge de spanske piger ud i straffesparkskonkurrence. Til trods for en ægte spansk nødbremse fra Nøhr, var marginalerne desværre ikke på dansk side, og Real Madrid kunne gå fra banen med en 2-1 sejr. De vandt også senere finalen 6-1. Så fuld ære til de danske piger, der formåede at presse de spanske stjernefrø helt til slutfløjtet.

𝐍𝐲𝐞 𝐟æ𝐥𝐥𝐞𝐬𝐤𝐚𝐛𝐞𝐫
Til trods for, at pigerne til dagligt er fordelt på 3 forskellige trupper, fandt de hurtigt hinanden på banen på tværs af alder og niveau. Oplevelserne med bolden, smittede lige så stille af udenfor banen, hvor der både blev tid til tik-tok dans, friske ture i den uopvarmede pool og søde spanske drenge.
Vi tog afsted med 42 piger fordelt på 3 forskellige trupper og kom hjem med et nyt fællesskab – et fællesskab, der i løbet af de næste to år skal være de bærende kræfter på vores U19-hold. Det bliver godt piger – vi glæder os til at følge jer både på og udenfor banen!
En stor tak skal lyde til både trænere, medrejsende holdledere og piger, for at I har repræsenteret klubben på bedste vis i Spanien.

𝐊æ𝐦𝐩𝐞 𝐭𝐚𝐤
Turen har været mulig med hjælp fra DBUs ungdomsfond og sponsorater fra 𝐇𝐀𝐂 𝐞𝐥 𝐀/𝐒, 𝐒𝐀𝐌𝐒𝐎𝐍 𝐏𝐔𝐌𝐏𝐒 𝐀/𝐒, 𝐑𝐞𝐯𝐢𝐬𝐢𝐨𝐧𝐬𝐡𝐮𝐬𝐞𝐭 𝐓𝐀𝐋 & 𝐓𝐀𝐍𝐊𝐄𝐑 , 𝐄𝐧𝐭𝐫𝐞𝐩𝐫𝐞𝐧ø𝐫𝐟𝐢𝐫𝐦𝐚𝐞𝐭 𝐏𝐨𝐮𝐥 𝐏𝐞𝐝𝐞𝐫𝐬𝐞𝐧, Scandinavian aps (𝐋𝐞 𝐦𝐢𝐧𝐢 𝐦𝐚𝐫𝐜𝐚𝐫𝐨𝐧), 𝐒𝐥𝐨𝐭𝐡 𝐖𝐞𝐚𝐫 og 𝐒𝐭𝐢𝐥𝐥𝐢𝐧𝐠 𝐊Ø𝐋 𝐨𝐠 𝐄𝐋.

Tak til sponsorerne, der også sørgede for lækre sweatshirts til alle piger og trænere.

27. november 2023 kl. 15.00.00

bottom of page